Nume:
Primaria Siret
E-mail:
primariasiret@siretromania.ro
Telefon:
0040 230 280 901
Website:
https://siretromania.ro/web/
Adresa:
28 Noiembrie nr. 1, 725500 Siret, Suceava

Primaria Siret
Primarii Romania

SERVICE AUTO REPARATII MECANICA DIAGNOZA COMPUTERIZATA VOPSITORIE TINICHIGERIE AUTO.

Detalii

Siret (în germană Sereth, în poloneză Seret, în maghiară Szeretvásár, în ucraineană Серет, în idiș סערעט) este un oraș în județul Suceava, Bucovina, România, format din localitățile componente Mănăstioara, Pădureni și Siret (reședința). La recensământul din anul 2011, localitatea avea o populație de 7.976 locuitori,[2] fiind al unsprezecelea centru urban ca mărime al județului. Siret este unul dintre cele mai vechi orașe din România, care precede formarea statului feudal Moldova și a fost a doua capitală a Moldovei (după Baia), în a doua jumătate a secolului al XIV-lea. Orașul este cunoscut și ca un important punct de frontieră pe granița de nord a României, către Ucraina.


Geografie


Localizare


Orașul Siret este situat în extremitatea nord-estică a județului Suceava, pe malul drept al râului Siret, în imediata apropiere de intrarea sa pe teritoriul României. Coordonatele geografice ale localității sunt 47° 57' latitudine nordică și 26° 4' longitudine estică.


Orașul se află la aproximativ jumătatea distanței dintre Cernăuți și Suceava, pe șoseaua europeană E85 (DN 2), la o distanță de 42 km de municipiul Suceava, reședința județului cu același nume, și 5 km de granița cu Ucraina.


Siret este un punct de tranzit, motiv pentru care s-a dezvoltat de timpuriu ca centru economic și comercial pe culoarul Siretului, pe drumul comercial care unea orașele dunărene de Lvov. După ce Marea Neagră s-a transformat la propriu într-un „lac turcesc”, vechile legături comerciale cu nordul Europei se sting, iar importanța Siretului scade semnificativ, lucru care duce la o decădere a acestuia.


În afară de magistrala rutieră E85, Siretul mai este accesibil și pe următoarele rute: Suceava – Calafindești (DJ 209D), dinspre Rădăuți prin Dornești (DN 17A), dinspre Dorohoi prin Dersca (DJ 291B) sau Vârfu Câmpului (DN 29A/DN 29C). În localitate se poate ajunge cu trenul, pe linia Dornești – Siret dată în folosință în anul 1976.


Siret se învecinează cu Ucraina (la nord), cu comuna Mihăileni din județul Botoșani (la est), cu comunele Grămești, Bălcăuți și Dornești (la sud) și cu comuna Mușenița din județul Suceava (la vest). Suprafața teritoriului localității este de 4337,96 hectare. Orașul Siret administrează două sate: Mănăstioara și Pădureni.


Relief și soluri


Orașul se află în regiunea extracarpatică a Bucovinei, într-o zonă de deal și podiș, în partea de nord a podișului Dragomirnei, cu o înălțime medie de 450 m și aspect vălurit. Solurile sunt în principal cernoziomuri levigate și argiloiluviale brune și podzolice, pretabile agriculturii intensive, iar, pe malurile râurilor, aluviale. Înspre râul Siret, care străbate orașul pe mai mult de 8 km, se constată fenomene de eroziune. În dreptul orașului, râul are pe malul stâng o vale foarte largă, de circa 4 km, prielnică agriculturii. În acest scop, s-au realizat lucrări de hidroameliorații. La est de oraș, pe cursul râului Siret a fost amenajat la sfârșitul anilor '80 lacul de acumulare Rogojești. Este închis de un baraj de pământ omogen, prevăzut cu un evacuator de beton tip stăvilar. Suprafața sa este de 850 hectare, iar adâncimea maximă atinge 8 m.


Climă


Clima zonei este una temperat-continentală. Media anuală de temperatură este de 8 °C. Cea mai călduroasă lună este iulie (medie: 22 °C; maxima absolută: 38 °C la 8 iulie 1962), iar cea mai rece este ianuarie (minima absolută: -39,5 °C la 8 ianuarie 1958). Prin Siret trec mai mult de jumătate din an curenții de nord ai anticiclonului euroasiatic, iar iarna crivățul atinge viteze de peste 100 km/h. Comparativ, vara vântul bate mai puțin de 50% din timp, iar iarna mai mult de 70%, mai ales sub formă de crivăț. Precipitațiile sunt maxime în luna iunie (50% din cantitatea anuală de 500-600 l/m²) și minime în luna februarie și se manifestă sub formă de averse vara și sub formă de „ploi mocănești” toamna.


Floră și faună


În general, flora din jurul orașului a fost sacrificată pentru agricultură. Răzleț se întâlnesc pâlcuri de foioase, în special făgete, iar pe malurile râurilor – sălcii, plopi și arini. Diverse specii de flori de câmp sunt ocrotite de lege. În oraș se găsește un exemplar din arborele pagodelor. Fauna locală constă din rozătoare de câmp, vulpi, mistreți și diferite păsări. În râul Siret, dar mai ales în acumularea Rogojești, se găsesc diverși pești (crap, biban, știucă, morun, clean, mreană, lin, oblete, caras, babușcă etc.)


Geografie

 

Conform recensământului efectuat în 2011, populația orașului Siret se ridică la 7.976 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 9.329 de locuitori.[1] Majoritatea locuitorilor sunt români (82,11%), cu o minoritate de ucraineni (15,29%). Pentru 1,2% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.[2] Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (79,3%), dar există și minorități de romano-catolici (5,37%), penticostali (3,69%), greco-catolici (3,65%) și creștini după evanghelie (1,19%). Pentru 5,8% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Servicii

PROGRAM CU PUBLIC

Luni-Vineri: 8:00-16:00


Conducerea

POPOIU ADRIAN-Primar

Mobil: 0727-891126
Telefon: 0230-280901
Fax: 0230-280624
primariasiret@siretromania.ro


SAUCIUC DAN VASILE-Viceprimar

Mobil: 0744-777360
Telefon: 0230-280901
Fax: 0230-280624
primariasiret@siretromania.ro


IONITA VICTOR-ADRIAN-Secretar

Telefon: 0230-280901
Fax: 0230-280624
primariasiret@siretromania.ro


PROIECTE FINALIZATE


PROIECTUL WIFI4EU

REVITALIZARE TEREN DEGRADAT DIN STRADA SUCEVEI, ORAS SIRET, JUDETUL SUCEAVA

REVITALIZAREA ZONEI DE AGREMENT URBANE DIN ZONA LACULUI DE ACUMULARE SIRET-ROGOJESTI, ORASUL SIRET, JUD. SUCEAVA


PROIECTE ÎN IMPLEMENTARE


REABILITAREA, EXTINDEREA SI DOTAREA GRADINITEI CU PROGRAM NORMAL "LUMINITA"

CONSTRUIRE SI DOTARE DE ATELIERE, LABORATOARE SI AMFITEATRU IN CADRUL COLEGIULUI TEHNIC LATCU VODA

CRESTEREA MOBILITATII URBANE SI REDUCEREA EMISIILOR DE CO2 IN ORASUL SIRET - PRIN INTRODUCEREA TRANSPORTULUI PUBLIC LOCAL SI PRIN CREAREA SI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURILOR DE TRANSPORT, VELO SI PIETONALE

ÎMBUNĂTĂŢIREA CALITĂŢII VIEŢII POPULAŢIEI ÎN ORAŞUL SIRET

CRESTEREA CALITATII VIETII IN ORASUL SIRET PRIN CULTURA, EDUCATIE PERMANENTA SI SPATII URBANE MODERNE

EXTINDERE SI DOTARE AMBULATORIU INTEGRAT SPITALUL DE BOLI CRONICE SIRET

CENTRUL MULTIFUNCTIONAL SOCIAL MĂNĂSTIOARA

CARPATHIA UNESCO - GREEN CARPATHIA

INFIINTARE PARC STIINTIFIC SI TEHNOLOGIC

CRESTEREA CAPACITATII DE GESTIONARE A CRIZEI SANITARE COVID-19 LA NIVELUL ORASULUI SIRET, JUD. SUCEAVA


PROIECTE ÎN EVALUARE


CRESTEREA EFICIENTEI ENERGETICE A PAVILIONULUI A DIN CADRUL SPITALULUI DE BOLI CRONICE SIRET, JUD. SUCEAVA

SMART SCHOOL - EDUCATIE ON-LINE LA SCOALA GIMNAZIALA PETRU MUSAT SIRET, JUD. SUCEAVA


SERVICII PUBLICE


STAREA CIVILA

EVIDENTA POPULATIEI

URBANISM

IMPOZITE SI TAXE

FINANCIAR CONTABIL

INDICATORI

BUGET SI EXECUTIE BUGETARA

DATORIE PUBLICĂ

AGRICOL SI FOND FUNCIAR

CENTRUL CULTURAL SIRET

ASISTENȚĂ SOCIALĂ

ILUMINAT PUBLIC

© 2019 Copyright by Primarii.eu